Global framgång med gamifierad plattform för Bauer Hockey

THE BOND INSIGHTS #2

2020 är året när nya lösningar och strategier dykt upp i branscher världen över. Kriser tvingar oss att tänka i nya banor och det är inget undantag för hockeyvärlden. Men där andra är i uppstarten av sin digitaliseringsresa är Bauer Hockey redo för nästa steg i utvecklingen av sin globala, gamifierade utbildningsplattform. Och resultaten är tydliga – ju mer spenderad tid på plattformen desto bättre försäljning i butik.

Datum
December 2022

Efter många år av dyra trycksaksproduktioner som snabbt blev utdaterade och sporadiskt lästa ville Bauer Hockey tänka om. Idén om en digital utbildningsplattform föddes på Europakontoret i Göteborg med målet att tusentals återförsäljare världen över snabbt skulle kunna nås av nyheter, lära sig skillnaden mellan produkterna och framför allt vilken produkt som passar vilken spelare.

– Vi såg att utbildningen måste ske online, vara tillgängligt året om, dygnet runt, vara engagerande, rolig och man måste få något tillbaka. Med de insikterna växte strategin kring en gamifierad utbildningsplattform fram ganska snabbt, säger Marcus Johnsson, Marketing Director Europe & International på Bauer Hockey.

Sedan starten utvecklas plattformen ”Bauer University” tillsammans med The Bond och studion Future Memories. Intresset för plattformen ökar ständigt och har idag över 7300 användare i 32 länder som spenderar i genomsnitt 17 minuter per inloggningssession.

– Det fina med Bauer University är att den går att utveckla fritt utifrån nya behov och förutsättningar som uppkommer. I dagsläget är det en renodlad produkt- och säljutbildning men vi planerar för ett fullt utvecklat onlineuniversitet som kan gynna våra återförsäljares hela affär Det är en gränslös plattform som vi är väldigt nöjda med och som utvecklas hela tiden, säger Marcus Johnsson.

Som marknadsledare av hockeyutrustning är den långsiktiga målsättningen för Bauer Hockey att bli hela hockeyrörelsens röst - en kulturbärare som får fler barn och ungdomar att hitta och behålla glädjen till hockeyn.

– Vi vet att mer kunskap kring produkterna leder till att rätt produkt hamnar hos rätt spelare. Den som vet mest säljer bäst – både ur kvalitetssynpunkt, anpassat till kunden och med bäst förtjänst. Det är en win-win för alla, säger Marcus Johnsson, Marketing Director Europe & International på Bauer Hockey.

Fakta

Marcus Johnsson

Titel:
Marketing Director Europe & International på Bauer Hockey