Nordic Choice Hotels strategi för att vinna Göteborg

De närmsta två åren kommer minst sagt vara fartfyllda för Petter Stordalens Nordic Choice Hotels. Efter pandemin finns en stark efterfrågan efter personliga möten och hotelljätten väljer att satsa på att utveckla Göteborg till nästa stora destinationsstad med lanseringen av tre nya hotell.

”Vi märker av en stor efterfrågan på västkusten, både när det gäller turister som vill gå på konsert eller Liseberg och för företag som vill hålla konferens. Det är inte bara Stockholm som gäller längre. Vi tror stenhårt på Göteborg,” säger Cecilia Flodin, Head of Marketing Hotel Operations på Nordic Choice Hotels.

Blickar man ut över Göteborgs hamninlopp idag är det något som sticker ut. De klassiska lyftkranarna har fått sällskap av två ståtliga torn på varsin sida av älven som förstärker stadens urbana uttryck. På Hisingssidan tornar Karlatornet upp sig, och där ska Nordic Choice Hotels erbjuda över 300 hotellrum och en restaurang på högsta våningen med en hisnande utsikt. Och vid Masthuggskajen öppnar snart Draken som väntas bli ett fest- och eventpalats. Det är tydligt att Nordic Choice Hotels har tagit ett rejält grepp om Göteborg med sina 13 hotell. Och så sent som i förra veckan öppnade The Pier på Lindholmen.

Att man valt att placera ett nytt konferenshotell just där är såklart ingen slump. Göteborg tillhör de snabbast växande affärsregionerna i Europa, och idag finns över 750 branscher representerade här. Och på Lindholmen specifikt finns innovationscentrumet The Yard som vuxit fram med stöttning av Business Region Göteborg, Lindholmen Science Park och Älvstranden Utveckling. Mitt i det myllrande affärslivet ligger nu The Pier, vägg i vägg med den kinesiska fordonstillverkaren Geely som också äger fastigheten som det nya hotellet ligger i.

”Vi har alltid jobbat konsekvent med att skapa unika koncept för våra hotell och restauranger eftersom vi vet att det är så viktigt för att tilltala rätt målgrupp. För The Pier har temat öst möter väst varit med oss sedan start och därför har vi valt att placera Fei här, vilket är en kinesisk restaurang som vi tror kommer bli ledande i Norden,” säger Cecilia och fortsätter.

”Innan öppningen av nya hotell jobbar vi hårt med att hitta rätt målgrupper och strategier för att nå dem. När det gäller The Pier och Fei ser vi potential för en stor mötesplats för både affärs- och nöjesgästen med tanke på att hotellet är placerat mitt i Göteborgs innovativa centrum. Här vistas många affärsmänniskor från Asien vilket gör det extra spännande för oss att öppna en förstklassig kinesisk restaurang där.”

En trendspaning från Cecilia är att pandemi och hemarbete har lett till att fler företag inom hotell- och restaurang satsar även utanför de svenska storstäderna. Samtidigt finns ett ökat hållbarhetstänk hos oss svenskar vilket har gjort att vi lyft blicken för omgivningen närmare hemmet, och funnit ett större intresse för att upptäcka nya turistorter i Sverige.

”Idag öppnar bra restauranger även i mindre städer. Detta ser vi tydligt i Umeå och Jönköping där vi nyss öppnat nya hotell och ett helt nytt restaurangkoncept, NÒR. De går hur bra som helst och fylls av besökare varje helg.”

I och med lanseringen av The Pier och Fei har Göteborg fått en ny arena för givande möten och upplevelser. Vi ser med spänning fram emot hur Nordic Choice Hotels kommer att fortsätta bidra till Göteborgs kultur- och affärsliv under de kommande åren.

Datum
Oktober 2022

Fakta

Namn:
Cecilia Flodin

Titel:
Head of Marketing Hotel Operations på Nordic Choice Hotels