Savolax – PR som ger resultat

THE BOND INSIGHTS #4

När Savolax skulle lansera sina produkter i dagligvaruhandeln var PR en självklar del av kommunikationsmixen. Uppgiften var att skapa kännedom och efterfrågan hos konsumenter och handlare i Göteborgsområdet – utan en stor budget för medieköp.

Datum
Juli 2022

Anna Martinsson har arbetat dedikerat med Savolax i 30 år, sedan hon på en matmässa trillade över en unik metod att röka lax på. Hårt arbete har lett till att Anna idag har världspatent på metoden som hon tillsammans med sina 12 medarbetare, röker Bömlolaxen med varje dag. Savolax har länge varit omtyckt och känt bland fiskälskare men i år skulle smakerna äntligen spridas till en större publik genom en bredare satsning i dagligvaruhandeln.

Tidigt beslutades att Anna Martinssons historia och stora engagemang skulle få nå ut till flera. Anna är en expert, inte bara på lax, utan på mat och smaker från flera av världens kök. Något Göteborgs-Posten uppmärksammade i en uppslagsintervju.

”Att få min egen och Savolax historia publicerad i stans största tidning känns fantastiskt. Det händer inte så ofta i livet att någon lyckas beskriva vem man är på ett sätt som känns att det kommer från hjärtat, men så var fallet med vår artikel i GP”, säger Anna Martinsson, VD och grundare.

Utöver traditionell mediebearbetning så valde Savolax även att bygga relation med andra viktiga opinionsbildare, i detta fall influencers inom mat i Göteborg.

”Vi har tillsammans med The Bond lyckats identifiera starka lokala profiler i Göteborg som hjälpt oss att på ett inspirerande sätt skapa kännedom om och efterfrågan efter Savolax. Samarbetet resulterade även i genuina ambassadörer som numera är involverade i att ta fram material till kommande kampanjer, vilket känns oerhört roligt”, säger Anna Martinsson.

Den övergripande utveckling av varumärket, en ny förpackningsdesign och löpande PR-insatser har givit resultat. Idag finns Savolax att hitta på ett flertal stora matbutiker och fiskhandlare runt om Göteborg. Och i höst står Stockholm på tur.

Fakta

Anna Martinsson

Titel:
VD och grundare av Savolax

Aktuell med:
Driva och utveckla Savolax. Men först en efterlängtad semester.