Alektum Group väljer The Bond för omfattande CSR

Initiativet ”Shoppa Lagom” lanserades 2019 av Alektum Group. Syftet var och är att bidra till en mer hållbar och balanserad privatekonomi och en mer ansvarsfull konsumtion. Nu skall initiativet ta nästa steg och nå ytterligare en målgrupp. Nylanseringen sker till sommaren och som kreativ och strategisk partner har man valt kommunikationsbyrån The Bond.

Datum
April 2021

Alektum Group är ett svenskt inkassobolag som med 650 anställda finns på 16 marknader i Europa och omsätter 1,3 miljarder kronor. Alektum Group är ett värderingsdrivet bolag med fokus på individen och tro på alla människors vilja att göra rätt för sig. Initiativet ”Shoppa Lagom” startades som ett led i arbetet för en mer sund konsumtion och för att inspirera människor till en hållbar privatekonomi.

- Som inkassobolag har vi stor erfarenhet och kunskap om hur våra konsumtionsvanor påverkar oss ekonomiskt. Vi vill använda den kunskapen till att göra skillnad i en samhällsfråga som uppmärksammas alldeles för lite. Allt fler, framförallt yngre vuxna, hamnar i skuldfällan och den trenden vill vi bidra till att vända. Initiativet ”Shoppa Lagom” är ett led i det arbetet. Vi ser fram emot att utveckla och lansera det internationellt tillsammans med The Bond som hittills både levererat och utmanat oss, säger Moa Tyborn, kommunikations- och marknadsdirektör på Alektum Group.

På ”Shoppa Lagom” finns samlad information, verktyg och kunskap om hur man kan undvika att hamna i skuldfällan och behålla sunda shoppingvanor. Tillsammans med experter, bland annat Magnus Hedberg, har man tagit fram innehåll i både video- och poddformat som ska ge tips, råd och pepp för en mer hållbar privatekonomi. Nästa steg för det omfattande CSR-arbetet kommer innefatta både en bredare målgrupp samt helt nya marknader.

– The Bonds devis är att lämna omvärlden i bättre skick än vi fann den. Att få bidra till Alektum Groups CSR-arbete och nå ut till människor med kunskap och verktyg för att belysa en så viktig fråga som berör så många känns väldigt engagerande. Vi kan inte avslöja speciellt mycket om vad vi arbetar på just nu, annat än att Alektum Group verkligen kommer att sticka ut och nå många, säger Malin Zetterlund, grundare av The Bond.

För ytterligare information kontakta Moa Tyborn på 073 922 23 46 eller Malin Zetterlund på 070 970 70 83.